– Det är en förväntansfull och lite pirrig stämning inför resan. Våra medarbetare tycker att det ska bli väldigt roligt och ser fram emot att jobba på ett minst sagt lite annorlunda sätt, säger Katarina.
Hur kom ni på tanken?
– Från början kommer idén från en medarbetare i vårt kundlojalitetscenter, som tyckte det var onödigt att åka i två omgångar för att klara av våra ambitioner avseende tillgänglighet. Vi jobbar med att vara Sveriges kundvänligaste företag, men för att vara det så måste vi ju även vara ett attraktivt företag för våra medarbetare då det är genom dem vi når målen. Då måste man jobba med lagkänslan och vi vill verkligen att alla ska kunna vara med. Men vi kan ju inte stänga kundlojalitetscentret, så lösningen blir att de får följa med och jobba på vägen, men också på plats. Det skapar delaktighet att ingen stängs ute.
Vad tycker personalen om det hela?
– De tycker att det är fantastiskt. Dels för att det bygger lagkänslan och engagemang, men också att vi klarar av att hålla verksamheten igång, även om vi kombinerar det med konferens.
På sikt, vad tror ni det här ger?
– Jag skulle säga att det här bidrar till en bra företagskultur samt ökad kundlojalitet. Bygger du en bra företagskultur genom att visa att alla får vara med och att samtliga medarbetare räknas – då ger det effekt. Du får personer som trivs med jobbet och de sprider i sin tur glädjen ut till kunderna. För att nå vårt huvudmål är det här ett bra sätt att skapa delaktighet.
Det här är inte första gången som Sappa löser delaktighet genom buss-jobb – och erfarenheterna från tidigare resor är positiva.
– Kunderna som tidigare fått hjälp av teamet på bussen har tyckt att det var riktigt skoj. Så den här aktiviteten stärker oss inte bara internt, utan även externt. Sedan handlar det om att det här skapar långsiktighet, det här är bra för företaget – vi är allergiska mot att göra saker som bara är ett jippo eller en produkt, säger Katarina Cervell.
Denna artikel var tidigare publicerad på tidningen telekomidag.se
publicerad 17 januari 2019