Bartolo har även haft ledande positioner på Avaya, där han bland annat ledde övergången till en affärsmodell som baseras på molntjänster, samt på Tata Communications.
– Aduna är i framkant av nästa teknologivåg. Genom att ge utvecklare allmän tillgång till öppna, programmerbara nätverksfunktioner via gemensamma api:er, kan vi möjliggöra innovation i global hyperskala och skapa värde för företag, deras kunder och telekomindustrin. Dessa nya och mer avancerade applikationer kommer att skapa bättre kundupplevelser, öppna nya intäktsströmmar, fungera sömlöst var som helst i världen och ge företag innovativa och differentierande sätt att arbeta på. Jag är hedrad över att leda Aduna mot en ny gräns för teknologi, kommunikation och telekomindustrin, säger Anthony Bartolo i ett uttalande.
Kostnadsfritt nyhetsbrev
Få den senaste uppdateringarna direkt i inkorgen.
Ericsson lanserade sina första egna api:er för ett år sedan med målsättningen att locka operatörer och utvecklare som vill skapa nya intäktsmöjligheter och helt nya mobiltjänster. Ett api, application programming interface, kan exempelvis användas för att öka säkerheten på olika sätt eller för att säkerställa att användaren får en uppkoppling som lever upp till vissa kvalitetskrav.
Förutom Ericsson deltar även företag som AT&T, Orange, Deutsche Telekom, T-Mobile och Vodafone i satsningen. Ericsson äger 50 procent av bolaget, som ska verkar för att påskynda global användning och innovation av gemensamma nätverks-api:er.
Denna artikel var tidigare publicerad på tidningen telekomidag.se
publicerad 9 januari 2025