Microsofts nya röstbot klarar 26 olika språk

kontaktcenter Kontaktcenterplattformen Dynamics 365/Azure förstärks med en ai-bot som kan tala 26 olika språk.

Microsofts nya röstbot klarar 26 olika språk

Kinesiska, japanska eller turkiska? Inga problem. Nu kan Microsofts egen kontaktcenterplattform Dynamics 365/Azure prata med kunder på sammanlagt 26 olika språk, detta tack vare kopplingen till Copilot Studio.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Vi är glada att kunna presentera stöd för flerspråkiga röstagenter som skapats med Copilot Studio för röstkanalen i kontaktcenterplattformen Dynamics 365. Den nya funktionen utökar Copilot Studios kapacitet från meddelanden till röstinteraktioner, vilket gör det möjligt för företag att hantera samtal på flera språk med en enda bot, skriver Microsofts produktchef Hemang Shah i ett blogginlägg.

En och samma röstbot kan hantera samtliga språk och den kan dessutom växla mellan olika språk under ett pågående samtal om kunden önskar det. Ett annat alternativ för att styra in kunden på rätt språk redan från början är att tilldela specifika telefonnummer för de olika språken.

Administratören har möjlighet att lägga till möjligheten att eskalera kundärendet till en mänsklig agent om röstboten inte lyckas lösa ärendet fullt ut – då placeras kunden i en samtalskö till en medarbetare som talar rätt språk.

Enligt Microsoft finns det stora fördelar med att använda sig av en flerspråkig röstbot som hanterar många olika språk. Detta eftersom underhållet förenklas, vilket leder till lägre driftskostnader. Dessutom installeras uppdateringar och nya funktioner samtidigt för alla de språk som stöds.

Röstboten kan dessutom användas tillsammans med andra ai-agenter från Microsoft, exempelvis en ”Intent agent”, som har koll på hur bra agenterna är att hantera kundärenden, och en ”Knowledge agent” som automatiskt hämtar information från kundinteraktioner för att tillföra innehåll i kunskapsdatabanken.

Denna artikel var tidigare publicerad på tidningen telekomidag.se

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Techtidningen

Techtidningen Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.